Wykonanie
Autor:
Halina Joskowska Opublikowano: 2 września 2013 r. Bezpośrednią inspiracją do stworzenia tego dania był pewien serial, w którym długonoga Zuza w ekskluzywnej restauracji namawiała Wojtka na
gruszkę w
czekoladzie. Wojtek oczywiście wybrał co innego, ale smak tego deseru zwrócił moją uwagę, pomyślałam, że to musi być pyszne. Ponieważ jesień obdarowała nas tymi
owocami w nadmiarze,toteż narodziła się okazja, aby sprawdzić, czy rzeczywiście potrawa jest warta grzechu. A wiecie, że
gruszki głównie ze względu nakształt, zaliczane są do
owoców afrodyzjaków i podane na deser w
czekoladzie rozpalają mocno wystudzonych kochanków. Jeśli poszukujecie źródła energii potrzebnej do spożytkowania, ta
słodycz na pewno jej dostarczy. Polecam:-)
Gruszka w
czekoladzie Autor opinii:
Halina Joskowska, data przesłania: 1 września . Pyszna
gruszka w
czekoladzie! Czekoladowa
gruszka otulona nutą
waniliowo-
migdałową jest bardzo wyrafinowanym deserem, w sam raz na letni wieczór spędzony we dwoje:-)Oceny: 4,9 Czas przygotowania: 15 min Czas gotowania: 5 min Łączny czas: 20 min Liczba porcji: 2 Rozmiar porcji: 1
gruszkaSkładniki:
gruszki : 2prażone
płatki migdałowe : 2 łyżki
gorzka czekolada : 50 g (1/2 tabliczki)
laska wanilii : 1/2
masło : 25 gPrzygotowanie: