Wykonanie
Potrzebujesz:200 g
twarogu200 g
masła200 g
makisoli trochę6
pieczarekmała
cebulagruby plaster
szynki wędzonejgarść tartego
sera żółtegoCiasto półfrancuskie wg Kuchni polskiej :
twaróg,
masło,
mąkę i ciut
soli utrzeć razem.Nb. ciasto to ma jakąś wadę. Wg książki miało się nadawać do wałkowania, wyszła miękka plastelina :)Ale ta konsystencja nie przeszkadza, aby wylepić nim foremki do muffinek (używam silikonowych, nie muszę smarować) - zostawiając w środku miejsce na nadzienie.Nadzienie:Trochę (6)
pieczarek pokrój na plasterki. Usmaż z małą
cebulką i trochę
szynki wędzonej też podsmaż razem. Ostudź, wymieszaj z tartym
serem.Nałóż do babeczek, wstaw do GORĄCEGO (250oC) piekarnika na 15 minut.