ßßß Cookit - przepis na Babeczki półfrancuskie z szynką i pieczarkami

Babeczki półfrancuskie z szynką i pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Potrzebujesz:
200 g twarogu
200 g masła
200 g maki
soli trochę
6 pieczarek
mała cebula
gruby plaster szynki wędzonej
garść tartego sera żółtego
Ciasto półfrancuskie wg Kuchni polskiej : twaróg, masło, mąkę i ciut soli utrzeć razem.
Nb. ciasto to ma jakąś wadę. Wg książki miało się nadawać do wałkowania, wyszła miękka plastelina :)
Ale ta konsystencja nie przeszkadza, aby wylepić nim foremki do muffinek (używam silikonowych, nie muszę smarować) - zostawiając w środku miejsce na nadzienie.
Nadzienie:
Trochę (6) pieczarek pokrój na plasterki. Usmaż z małą cebulką i trochę szynki wędzonej też podsmaż razem. Ostudź, wymieszaj z tartym serem.
Nałóż do babeczek, wstaw do GORĄCEGO (250oC) piekarnika na 15 minut.
Źródło:http://kaflowakuchnia.blogspot.com/2009/08/babeczki-pofrancuskie-z-szynka-i.html