Wykonanie
Autor: wsskźródło: http://www.sfd.pl/_Kanapki_owsiane_z_nadzieniem_do_szkoły%2C_pracy_!-t648708.html
PRZEPISY Z INTERNETU: "Kanapki" owsiane z nadzieniem do szkoły, pracy !Słowa autora przepisu:Witam!Zainspirowany użyciem tostera postanowiłem stworzyć coś bardziej węglowodanowego i równie poręcznegoA więc do 1 porcji potrzeba nam :-100g
płatków owsianych-1-2
jajka(ew.
białka, w
sumie to tutaj dowolność, zależy kto co chce osiągnąć, można dodać odżywki
białkowej)-trochę
mleka-jakieś nadzienieNo to zaczynamy:1.Wsypujemy wszystko do pojemnika z blendera( możemy dodać trochę
kakao dla smaku) i mielimy na jednolitą masę,
mleka wlewamy tyle, żeby otrzymać dobrą konsystencję.2. Zalewamy toster połową naszej masy, do środka dodajemy
dżem,
twaróg, nutellę3. Następnie zalewamy toster masą do końcaWartość odżywcza na porcję (2 kanapki):węglowodany ~ 74 g (bez nadzienia i
kakao)
białko ~ 30gtłuszcz ~ 19gW
sumie to przepis jak wiele na wykorzystanie owsianych jako"placki", ale te są bardziej poręczne no i nadzianeKoniec słów autora przepisu