Wykonanie

Te ostatnie dni dały nam się wszystkim we znaki .... zima tym razem zawitała na całego. Ja nie narzekam, bo jak się patrzy za okno, to uśmiech sam wychodzi na twarz ....jest ślicznie i biało. A jak jeszcze nie trzeba wychodzić z domu (bo już jakieś dobre duszki zajęły się stosem śniegu na chodniku i podjeździe) to już w ogóle super .......... i wtedy można sobie przyrządzić takie małe "co nieco" :)W takie siarczyste mrozy gorąca
czekoladka jest świetna na rozgrzanie zimnych rączek ...a ta szczypta "prądu" tylko wzmocni efekt ;) To moje tegoroczne odkrycie, które warto udokumentować na kolejną zimę.Składniki:
czekolada w proszku (ok. 3-4 łyżeczek)1 szklanka
mleka (krowie,
sojowe,
migdałowe itp.)1/4 szklanki
ajerkoniakubita śmietana w sprayuWykonanie:
Mleko zagotować lub mocno zagrzać, wymieszać z
czekoladą, a na końcu dolać
ajerkoniak i wierzch ozdobić odrobiną
bitej śmietany.