Wykonanie
Zbliża się wiosna, a więc grille, imprezy ogrodowe, towarzyskie. Tym samym przekąski takie na jeden kęs mile widziane. Często na naszym
stole gości połączenie
szynki szwarcwaldzkiej,
winogron,
sera pleśniowego i grubych włoskich paluchów tzw. Grissini. Można siadać, zajadać i plotkować. ;)Składniki:- 1 op.
szynki szwarcwaldzkiej w plasterkach- 1 op. włoskich paluchów
chlebowych - grissini- 0,5 kg
winogron czerwonych-
ser pleśniowy
Przepis.
Winogrona dobrze schłodzić w lodówce. Na dużej desce układać
szynkę w tzw. "kopczyki". Obok ułożyć paluchy
chlebowe.
Ser pleśniowy pokroić w trójkąciki, ułożyć w
rogu deski. Na sam koniec dodać schłodzone
winogrona. Zajadać ;)Smacznego.