Wykonanie
Taką tartę zrobiliśmy "na szybko" w sobotnie przedpołudnie, kiedy goście już prawie byli w drzwiach. ;) Szybka, wymyślona z tego co było pod ręką, a więc
ciasto francuskie (które zawsze jest w lodówce),
banany (bo
owoce rzecz ważna w Naszym domu), krem
krówkowy (który uwielbiamy) i
migdały (które zawsze mamy pod dostatkiem).
Tarta zniknęła za jednym posiedzeniem, do ostatniego kawałka, a to dowód dla mnie, że moim chłopakom jak i gościom smakowało.
Składniki:- 1 op.
ciasta francuskiego- 2 duże
banany- 1/2 słoiczka kremu
krówkowego- małe opakowanie
migdałów w płatkachPrzepis.Formę na tartę wyłożyć
ciastem francuskim. Piec ok. 15 min. w temp. 200 st. W międzyczasie na suchej patelni uprażyć
migdały - uważać, żeby się nie przypaliły. Wystudzić. Upieczone
ciasto francuskie również zostawić do ostygnięcia. Krem
krówowy przełożyć do małego rondelka, chwilę podgrzać.
Banany pokroić w plasterki. Na wystudzoną tartę ułożyć plasterki
banana, całość polać kremem
krówkowym. Posypać uprażonymi
migdałami. Schłodzić min. godzinę w lodówce.
Smacznego.źródło: własne