Wykonanie
Takie oto pyszne mini szaszłyki zabieramy ze sobą w podróż, gdy wybieramy się na wakacje, weekend czy jednodniową wycieczkę. Kolorowe, pyszne, spodobają się nawet największym niejadkom. Wystarczy parę składników a smakują bardziej od tradycyjnych kanapek.

Składniki:- patyczki do szaszłyków- mała kostka
sera żółtego- 1 kawałek swojskiej
cienkiej kiełbasy (dobrej jakościowo, może być podsuszana)- 1 duże
kabanosy- 1 zielony
ogórek- ok. 500 g
pomidorków koktajlowychPrzepis.
Ser żółty pokroić w kostkę,
kabanosy w centymetrowe kawałki,
kiełbasę i
ogórki w grube półplasterki.
Pomidorki umyć i wysuszyć. Na szaszłyki nabijać kolejno składniki. Polecam na początku i końcu dodać
pomidorki koktajlowe, wówczas pozostałe składniki nie spadną z patyczków. Włożyć do pojemnika, tak, żeby podczas podróży szaszłyki się nie zgniotły.

Smacznego.źródło: własne