ßßß Cookit - przepis na Mrożony rabarbar

Mrożony rabarbar

nazwa

Składniki

Wykonanie

Rabarbar jeszcze jest w sklepach, jeszcze go widziałam, można zamrozić i na zimę będzie jak znalazł na kompot. Ważne jest, żeby włożyć go na parę sekund do wrzącej wody a potem do zimnej - tzw. blanszujemy.
Składniki:
- rabarbar
- gorąca i zimna woda
- woreczki na mrożonki
Przepis.
Rabarbar umyć, obrać, pokroić na kawałki ok. 1,5 - 2 cm. Wodę w garnku zagotować. Pokrojone kawałki rabarbaru wrzucić na parę sekund do wrzącej wody. Następnie opłukać pod zimną, bieżącą wodą. Wysuszyć, włożyć do woreczków. Zamrozić.
Smacznego.
źródło: własne
Źródło:http://dosismakolyki.blogspot.com/2013/07/mrozony-rabarbar.html