ßßß Cookit - przepis na Jagody w cukrze na zimę

Jagody w cukrze na zimę

nazwa

Składniki

Wykonanie

U nas przetworów cd ;) Powstają te tradycyjne, co są co roku, ale dużo też wymyślam, szukam, podpatruję. W tym roku będzie spiżarnia bardziej zapełniona niż w zeszłym.
Jagody też zamroziłam, żeby móc cieszyć się w zimie małymi "kuleczkami", a resztę zasypałam cukrem, będą idealne do deserów, gofrów, ciast czy nawet herbaty.
Składniki:
- 2 litry jagód
- cukier
Przepis.
Jagody umyć. Słoiki umyć, wyparzyć. Do czystych słoików wsypać jagody ( do samej góry), wsypać ok. 5-6 łyżek cukru. Słoiki zakręcić i pasteryzować ok. 25 min.
Smacznego.
źródło: własne
Akcja:
Źródło:http://dosismakolyki.blogspot.com/2013/07/jagody-w-cukrze-na-zime.html