Wykonanie
Lubicie pieczone ziemniaki? Pewnie, że lubicie :) Nie znam nikogo , kto nie lubi. Zapewniam, że pyry pieczone na sposób Okrasy pokochacie. Ja robiłam je już kilka
razy, ostatnio na proszony obiad. Gościom tak posmakowały, że zniknęły szybciej niż
mięso i sałatki. Ponad to ich przygotowanie razem z pieczeniem, zajmuje tylko pół godziny! Polecam!SKŁADNIKIkilka dużych
ziemniakówmasłooliwa (najlepiej taka ze słoika z
suszonymi pomidorami)
sólziarna
kolendryWYKONANIE
Ziemniaki dokładnie myjemy i osuszamy.Każdy
ziemniak kroimy na centymetrowe plastry.Przygotowujemy kawałek folii aluminiowej. Wlewamy na niego trochę
oliwy i rozsamrowujemy. Na tak przygotowaną folię kładziemy jednego, pokrojonego
ziemniaka.Na
ziemniaka kładziemy kawałek
masła, posypujęmy
solą i
kolendrą.
Ziemniaka zawijamy w folię, układamy na blasze i pieczemy w 200 stopniach przez około 20 minut.