ßßß
Składniki dla 4 osób:400 g polędwicy wołowej100 g grzybów ( świeżych lub mrożonych)60 ml octu balsamicznego z Modeny Pontioliwa z oliwek extra vergine Olitalia2 ziemniaki1 ząbek czosnkusól i pieprz do smakuno to do roboty:chipsy: ziemniaki pokrój na cienkie plastry (np. tarką 1 mm) dopraw solą i pieprzem i upiecz w mikrofali na stojaczku (4-5 min). Możesz też upiec je w piekarniku: spryskaj je delikatnie oliwą i piecz w lekko uchylonym piekarniku 180oC (7-10 min i potem przewróć na drugą stronę). wołowina: Wołowinę pokrój na plastry i smaż krótko na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy z oliwek. Na końcu skrop mięso octem balsamicznym. Dopraw je solą i pieprzem. Osobno na oliwie z oliwek zeszklij czosnek i dodaj pokrojone grzyby. Przesmaż wszystko. Na talerzu ułóż grzyby, plastry wołowiny i udekoruj całość chipsami i octem balsamicznym. Możesz podawać z sałatką caprese. Smacznego! :))))))indexfood