Wykonanie

Dzisiaj jeszcze jeden przepis z ostatniej imprezy.. Dla mnie hit, chociaż nie lubię
wędzonego łososia. Proste w przygotowaniu, idealne jako przekąska, przystawka czy potrawa bankietowa.. nie ważne jak to nazwiemy i kiedy przygotujemy, jak ktoś lubi
łososia to polecam :)SKŁADNIKI7 dużych naleśników (przygotowanych wg standardowego przepisu)150 g
wędzonego łososiarukolamusztarda sarepska
sezamszczypiorekPRZEPISKażdy naleśnik smarujemy na całej powierzchni
musztardą.Następnie dodajemy kilka listków
rukoli, na cały naleśnik.Na środku, wzdłuż układamy kawałki
łososia i posypujemy
sezamem.Całość zawijamy, dociskając, żeby roladki się nie rozwinęły.Na koniec, każdy zwinięty naleśnik kroimy na trzy równe części, a każdą część obwiązujemy liściem
szczypiorku.