Wykonanie

Ostatnio oszalałam na punkcie fig. Jest na nie dobry czas, są w dobrej cenie i jest ich dużo, ale przede wszystkim są bardzo smaczne i zdrowe!Z
figami można bardzo wiele zdziałać. Wszystkie sposoby przyrządzania dozwolone - na surowo, grillowane, gotowane, pieczone. Wystarczy trochę fantazji, a czasem tylko najprostsze składniki, które mamy w lodówce. Dokładnie jak w tej
sałatce - tylko 3 składniki i tyle.SKŁADNIKIgarść liści
sałaty lodowej1/2
camembertazielona cebulkasos balsamiczny lub
ocet balsamicznypieprzPRZEPIS
Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki i układamy na spodzie miski.
Camemberta kroimy w mniejsze kawałki.
Figę kroimy w plastry i grillujemy chwilę z każdej strony.Gotowe plastry
figi układamy na sałacie, następnie na gorące plastry kładziemy
ser (żeby troszkę się rozpuścił pod wpływem ciepła fig)
Zieloną cebulkę drobno siekamy i posypujemy całą
sałatkę.Na koniec doprawiamy odrobiną
pieprzu i dodajemy
sos balsamiczny.