Wykonanie

Nareszcie ! Uwierzcie mi, ze w Gdyni nigdzie ich nie ma. A ja naprawdę za nimi tęskniłam. Wspominałam sobie kolacje i lunche we Włoszech... Aż w końcu zadzwonił do mnie dziadek i zapytał :'Wika, Ty mówiłaś coś że chcesz
świeże figi. Chcesz je dalej? Bo właśnie jestem na rynku i jest ich mnóstwo"No więc się doczekałam ; )

Dziś (na początek) bardzo prosty przepis, na pyszną i elegancką
sałatkę.Składniki:(dla 3 osób)3 dojrzałe
figi125 g
camembertaruccola
pestki dyniocet balsamiczny,
miódświeżo mielony
pieprzoliwa dobrej jakościkilka kropel
oliwy z pepperoncino* ciabatta lub inne
pieczywko do podania : )

Przygotowanie:Prażymy
pestki dyniFigi kroimy na 4
Camembert na 8Układamy na ruccoliPolewamy
miodem,
octem i
oliwami.Posypujemy świeżym
pieprzem,a przed podaniem dodajemy pestki.

Bardzo proste ; )

xoxo
Wika : )