Wykonanie
Czasem, kiedy późno wracam z pracy i nie mam już na nic ochoty, a jestem strasznie głodna lubię
mieć coś pod ręką, żeby zrobić szybki obiad. W kuchennych zapasach zawsze mam produkty, które można długo przechowywać - słoiki, puszki, różnego rodzaju suche składniki, z których w razie konieczności można ugotować pyszne dania.. bo mrożona pizza do odgrzania w mikrofalówce nie wchodzi w grę :)SKŁADNIKI(dla 2 osób)8 mini tortilli250 g
mielonego mięsa1/4
czerwonej cebuli2 ząbki
czosnku1 łyżka
koncentratu pomidorowego5 grubych plastrów zielonego
ogórka1 łyżka
oleju rzepakowego do smażenia
sólpieprzPRZEPIS
Mięso podsmażamy na patelni, dodajemy
cebulę pokrojoną w piórka,
czosnek drobno posiekany i
koncentrat pomidorowy. Zmniejszamy ogień i chwilę dusimy.
Ogórek kroimy w słupki.Gotowe
mięso doprawiamy
solą i
pieprzem.Do każdej tortilli wkładamy porcję
mięsa i zapiekamy je na grillu elektrycznym, na koniec dodajmy zielony
ogórek.