Wykonanie
Bardzo dobra wytrawna
sałatka z dodatkiem
wiśni. Połączenie może niektórym wydawać się
dziwne, ale zapewniam, że smakuje fajnie :)

Składniki :- szklanka ugotowanej
kaszy gryczanej niepalonej,- 1 szklanka wypestkowanych świeżych
wiśni,-
czerwona cebula,-
sól,
rozmaryn,-
roszponka,-
feta,sos :- 1 - 2 łyżki
oleju,- 2 - 3 łyżki
octu winnego ( dałem domowy malinowy ),-
sól,
pieprz.Wykonanie :
Wiśnie i krążki
czerwonej cebuli posypane
solą,
rozmarynem i skropione
olejem upiec w piekarniku. Najlepiej zrobić to na jednej blasze, na dwóch kawałkach papieru. Upieczone wymieszać z
kaszą i sosem. Na talerzu ułożyć
roszponkę, na to
sałatkę z
kaszy i pokrojoną w kostkę
fetę. Całość posypać świeżo zmielonym
pieprzem.