ßßß Cookit - przepis na Tofurniczki

Tofurniczki

nazwa

Składniki

Wykonanie

Pierwsze podejście do Tofu. Od dawna planowała kupić i spróbować.
Spodziewałam się, że konsystencją i smakiem będzie przypominał twaróg. Jednak nic bardziej mylnego. Tofu jest bardziej zwięzłe. Inne.
Czy mi posmakowało? Hmmm.... Tak.
Na pewno kupię jeszcze nie raz.
A, Tofurniczki wyszły na prawdę wspaniałe i o bardzo ciekawej konsystencji.
Przepis od Marii .
Ale na wegetarianizm przejść nie zamierzam. :D
Tofurniczki
180g tofu naturalnego
jajko
40g mąki pełnoziarnistej
szczypta soli
Tofu potraktować blenderem, dodać pozostałe składniki. Zwilżonymi dłońmi formować serniczki, obsypać je mąką i kłaść na suchym rozgrzanym teflonie. Smażyć z obu stron.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Źródło:http://siaskowe-gotowanie.blogspot.com/2013/06/tofurniczki.html