Wykonanie
Sezon na
szparagi uważam za otwarty.Z
jajkami i
serem pleśniowym smakują świetnie.Propozycja dobra i na śniadanie i na obiad i na kolację.Po raz kolejny gotowałam w wirtualnej kuchni zBartoldzik,
Maggie, Wiera, Dobromila, Mirabelka, Martynoosia, MalgosiaZ, Panna Malwinna, Siankoo . Wojciechem
3 ugotowane
szparagi1
jajko50g
sera pleśniowegoodrobina
masła do wysmarowania kokilkisól/pieprz
Szparagi gotujemy 5 minut w osolonej wodzie (odcinamy zdrewniałe końce wcześniej).Ugotowane
szparagi kroimy na kilka części. I układamy w kokilce (wysmarowanej
masłem) pozostawiając główki
szparagów do dekoracji.
Jajko roztrzepujemy z
przyprawami, dodajemy pokrojony
ser i zalewami
szparagi. Dekorujemy główkami.Zapiekamy 15minut w 180stopniach. (Do ścięcia się
jajek)Smacznego