Wykonanie
Coś mnie wzięło ostatnio na
kefir, a że jest ciepło więc powstały
lody.

Składniki:300 ml
kefiru250 ml
śmietanki 30 %puszka
ananasów1 dojrzałe
mangoopcjonalnie 2 łyżki
cukru pudru
Ananasy odsączamy z soku, kroimy na mniejsze kawałki, tak samo
mango. Rozdrabniamy blenderem na gładko, dolewamy
kefir nadal miksujemy chwilkę. Schłodzoną
śmietankę ubijamy, możemy dodać
cukier puder jak lubimy słodkie. Łączymy delikatnie
kefir owocowy ze
śmietanką, i całą masę przekładamy do naczynia, wstawiamy do zamrażalki najlepiej na całą noc. Przed podaniem wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny by troszkę było lżej nakładać.Podajemy polane sosami owocowymi, lub tak jak my zajadaliśmy z kwaskowatymi
porzeczkami czerwonymi.