ßßß
Jedyne co potrzebujemy do stworzenia tego pysznego deseru to białka, cukier, szczypta soli, mikser i sporo cierpliwości bo te leciutkie ciasteczka wymagają długiego pieczenia, a właściwie to wręcz suszenia...Zużyłam:- 5 białek- czubatą szklankę cukru- szczyptę soliBiałka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy szczyptę soli, kiedy piana jest sztywna dodajemy stopniowo cukier ciągle ubijając. Ubijamy do momentu aż cukier się całkowicie rozpuści, a masa będzie gęsta i gładka. Ja bezy nakładałam za blachę, wyłożoną papierem do pieczenia, za pomocą łyżki, ale można użyć tu szprycy tworząc fantazyjne kształty. Bezy pieczemy w 110 stopniach, jeśli są nieduże to wystarczy godzina, jeśli większe to konieczne jest nawet 100 minut.SmacznegoAgata