Wykonanie

W końcu tak jak obiecałam przybywam ze Słoweńskimi słodkościami! Na pierwszy ogień idą razpokančki- nie wiem, czy nazwać je
ciasteczkami, makaronikami, czy może ziemniaczkami? Nie ważne. Są pyszne i robi się je wyjątkowo szybko i łatwo, a dodatkowo całkiem efektownie wyglądają.Już jutro będzie dobry dzień! Spotkania, na które czeka się kilka miesięcy, czy rok, zawsze są magiczne, prawda? ♥★ Razpokančki ★Składniki:170g
wiórków kokosowych170g zmielonych
orzechów włoskich100g zmielonej
gorzkiej czekolady130g
cukru pudru + więcej do obtaczania2
jajkaRozdzielić
białka od
żółtek.
Żółtka wymieszać ze wszystkimi składnikami, a z
białek ubić sztywną pianę. Następnie wmieszać ją do reszty składników i dokładnie połączyć- najlepiej wyrobić wszystko rękami. Z powstałej masy formować kulki i obtaczać je w cukrze pudrze.Piec w piekarniku nagrzanym do do 180 °C przez ok 10- 12 minut, do momentu, kiedy kulki popękają.

Dodaję jeszcze kilka obrazków ze Słowenii, tak jak obiecałam :-) Przepraszam za spóźnienie!





