Wykonanie
Udało się!
Wyniki rekrutacji poznałam w czwartek wieczorem- dostałam się tam, gdzie chciałam i od października jestem studentką Uniwersytetu Ekonomicznego w
Krakowie :-) Bardzo, bardzo się cieszę!W wielu przepisach, które umieszczałam na blogu
pisałam o domowej
konfiturze malinowej i w końcu
mogę Wam pokazać jak ją robię. Pewnie każdy ma swój sposób, ale ta jest o tyle fajna, że to same
owoce i
cukier, bez żadnych substancji żelujących. Dla mnie to jedyna najlepsza
konfitura :-)★
Konfitura malinowo-jagodowa ★Składniki:
malinyjagodycukierOwoce wsadzić do dużego garnka i zasypać
cukrem. Gotować na małym ogniu co jakiś czas mieszając. Nie podaję ile trzeba dać
cukru, bo to zależy od tego, ile będzie
owoców, jak będą słodkie i przede wszystkim jak słodkie
konfitury lubicie. Ja zwykle wsypuję po trochu i próbuję.
Konfitura jest gotowa, kiedy zgęstnieje- nie musi być bardzo gęsta, ale nie może też być to sam sok. Z reguły gotuję ją przez 2-3 godziny.My słoiki myjemy z zmywarce na 90 stopni i kiedy są już przygotowane przekładamy
konfiturę, zakręcamy i kładziemy zakrętkami do dołu żeby wystygły.Ponad dwa kilo
malin i nie wiem ile
jagód, może niecały litr?