ßßß Cookit - przepis na Jak wykorzystać miąższ z pomidorów?

Jak wykorzystać miąższ z pomidorów?

nazwa

Wykonanie

Robiłam suszone pomidory. Miałam ich 2 kg i został mi po nich miąższ, którego nie chciałam wylewać. Zrobiłam więc z niego sos, który doskonale nada się do zupy pomidorowej lub do leczo. Do pizzy jest za rzadki, więc nie polecam.
Składniki:
miąższ z 2 kg pomidorów
1 łyżeczka ziół prowansalskich
pieprz ziołowy
sól morska z chilli
Miąższ miksujemy na papkę
Przelewamy do małego garnuszka, doprawiamy i na małym ogniu gotujemy ok. 10 minut mieszając
Słoiczki wyparzamy i zagotowaną, przemieszaną pulpę przelewamy do nich. Odwracamy do góry dnem i pasteryzujemy ok. 20-30 minut
Na zdrowie :)
Źródło:http://szczesliwakuchnia.blogspot.com/2014/12/jak-wykorzystac-miazsz-z-pomidorow.html