Wykonanie
Ci z Was, którzy lubią
łososia, kupują zapewne, od czasu do czasu, pastę łososiową w tubce. Też kiedyś kupowałam, ale przestałam. Lepiej zrobić taką pastę samemu tym bardziej, że trwa to naprawdę chwilę - wystarczy dokładnie wymieszać wszystkie składniki.


Składniki:100 gramów
wędzonego łososia200 gramów
serka koziego kanapkowego1 mała
cebulkakilka kropel z
cytrynypieprz ziołowy do smaku
sól (ale tylko wtedy, jeśli uznacie, że pasta jest naprawdę mało słona;
łosoś jest już sam w sobie wystarczająco słony)

Wszystkie składniki przekładamy do malaksera...

... doprawiamy...

... i bardzo dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masyJeśli wolicie, aby pasta była delikatniejsza, możecie dać 300 gramów
serka koziego.
Serek ten można zastąpić również zwykłym kanapkowymJa taką pastą smaruję grzanki
serowe - połączenie, jak dla mnie - wyśmienite!Smacznego! :)






