Wykonanie
a dziś sobotni "wypiek"
krakersy do których zamiast
oliwy wlewałam
winegret na szczęście po 2 łyżkach zorientowałam się że konsystencja wlewanego płynu nie przypomina
oliwyefekt końcowy udanyprzepyszne,chrupiące,aromatyczne i zdrowePrzepis(Źródło)1 szkl.
płatków owsianych1/2 szkl.
otrębów pszennych4 łyżki
mąki pełnoziarnistej4 łyżki
ziół4 łyżki
oliwy z oliwek1/2 łyżeczki
soli morskiejok 60 g
fety1
jajkono i mnie 2 łyżki vinegreSuche składniki mieszamy ze sobą,wlewamy mokre i pokruszoną widelcem
fetęciasto rozwałkowujemy
miedzy dwoma arkuszami papieru do pieczeniawierzchni ściągamy,ciasto kroimy na kwadratypieczemy ok 25-30 minut w 170