Wykonanie
Mimo, że nie chodzę nadal do szkoły, to normalnie już funkcjonuję. Wreszcie ! Po tygodniu czasu :o Przez to leniuchowanie, mam z powrotem czas na moje powolne śniadania. przedstawiam Wam dziś jedno z nich : )
Owsianka gruszkowa : )

Potrzebowałam
odmierzoną (miseczką) ilośc
mlekajedną
gruszkę4 łyżek
płatków owsianych2 łyżek
otrębów owsianych
mleko przelałam do garnuszka
wkroiłam do podgrzewającego się
mleka gruszkę (ja wolę mniejsze kawałeczki ale jak wolicie : ))
podusiłam trochę pod przykryciem (UWAŻAJCIE bo
mleko momentalnie się podnosi kiedy nałożycie na garnek pokrywkę więc zmniejszcie na chwilkę gaz)
doprowadziłam do wrzenia i do gotującego się
mleka wsypałam
otręby i
płatkigotowałam bez przykrycia ok 10 minut, żeby wyparowało jak najwięcej
wody
Pysznie, prosto, wiosennie : )