Wykonanie
Mimo, że nie chodzę nadal do szkoły, to normalnie już funkcjonuję. Wreszcie ! Po tygodniu czasu :o Przez to leniuchowanie, mam z powrotem czas na moje powolne śniadania. przedstawiam Wam dziś jedno z nich : )Owsianka gruszkowa : )
Potrzebowałamodmierzoną (miseczką) ilośc
mlekajedną
gruszkę4 łyżek
płatków owsianych2 łyżek
otrębów owsianych
mleko przelałam do garnuszkawkroiłam do podgrzewającego się
mleka gruszkę (ja wolę mniejsze kawałeczki ale jak wolicie : ))podusiłam trochę pod przykryciem (UWAŻAJCIE bo
mleko momentalnie się podnosi kiedy nałożycie na garnek pokrywkę więc zmniejszcie na chwilkę gaz)doprowadziłam do wrzenia i do gotującego się
mleka wsypałam
otręby i
płatkigotowałam bez przykrycia ok 10 minut, żeby wyparowało jak najwięcej
wodyPysznie, prosto, wiosennie : )