Pyszne i szybkie danie na obiad. Karkóweczka z pieca z dodatkiem aromatycznych ziół prowansalskich z cebulą i czosnkiem. Podana z kaszą gryczaną i surówką z kapusty pekińskiej z ogórkiem kwaszonym.porcja na 2 osoby:4 plastry karkówki (pokroić na grubość ok. 1,5 cm)duża cebulaząbek czosnkuzioła prowansalskieKarkówkę posolić i popieprzyć :) Rozgrzać mocno patelnię z odrobiną oleju. Położyć plastry karkówki na patelnię i przysmażyć na złoto. Przewrócić na drugą stronę. Na mięso dodać pokrojoną w piórka cebulę i posiekany czosnek. Podsmażyć chwilę do przyrumienienia mięsa i przełożyć do żaroodpornego naczynia, przyprawić ziołami prowansalskimi, przykryć i piec 40 min. w temp. 180 st. C. Dla tych co nie mają naczynia z pokrywką można zastosować rękaw do pieczenia.Smacznego!