Wykonanie
            Sesja skończyła mi się tydzień temu, później wyprowadzka, szukanie miejsca w domu na rzeczy z akademika i nareszcie 
mogę spokojnie wrzucić pierwszy przepis w mojej akcji "Letnie Orzeźwienie 2013". Przepis na Frappe pokazała mi w zeszłym roku mama, a w tym roku robił furorę w akademiku - robiłyśmy ją w sesji niemal codziennie. Jak na razie najlepszy przepis na 
kawę mrożoną jaki miałam okazję wypróbować :) Piana jest gęstsza i trwalsza, kiedy damy dużo 
lodu, a kiedy damy więcej 
wody, piany wyjdzie dużo, ale szybko zniknie.

Składniki:łyżeczka 
kawy rozpuszczalnejlód (mniej więcej 1/2-1 szklanki)odrobina 
wodycukier (ja 
daję 1,5 łyżeczki na łyżeczkę 
kawy)
mleko do dopełnienia
Lód wsypać do pojemnika, w którym możemy go skruszyć. Dolać trochę 
wody, dodać 
kawę, 
cukier. Skruszyć blenderem (nie każdy blender może się nadawać) do uzyskania gęstej, dużej porcji piany. Przelać do szklanki (lub dwóch ;) ) i dopełnić 
mlekiem. Zamieszać i podawać od razu. enjoy c: