Wykonanie

Ciasto idealne do przygotowania dla niezapowiedzianych gości, samo przyrządzenie zajmuje nie przesadzając 20 minut, dodatkowo jest bardzo tanie.Masa:1 litr
mleka2 łyżki
masła (włożyc do
mleka)1 szklanka
cukru2 łyżki
kakao1,5 szkl
kaszki mannyrodzynkiDodatkowo:6 paczek dużych
herbatników typu
Petit BeurreSposóbNa spód blachy układamy duże
herbatniki- ja zazwyczaj wykorzystuję pospolicie dostępne
Petit Beurre od Jutrzenki, przy czym najodpowiedniejsze są te czerwone tradycyjne, do tego wypieku wykorzystałam jednak niebieskie extra kruche, jednak wszystko jest ok gdy pasują idealnie na blachę, ja jednak byłam zmuszona do przycinania, więc te niebieskie strasznie się kruszą.
Kaszkę ugotować na
mleku z dodatkiem
kakao, pod koniec gotowania dodać
rodzynki. Na rozłożone na blaszce
herbatniki wyłożyć gotową masę, całość nakryć
herbatnikami, polać polewą. Wierzch udekorować wiórkami kokosowymi, rozdrobnionymi orzeszkami lub
rodzynkami.