Wykonanie
Są różne wersje dotyczące pochodzenia tej przystawki, ale mają wspólny mianownik jakim jest nazwisko renesansowego malarza Vittore Carpaccio. Wieść głosi, że danie kolorystycznie przypominało jego dzieła. Dominuje w nich kolor brązowo-czerwony dlatego
burak był tutaj idealny. Sosy i dodatki mogą być naprawdę różne i to tylko od wyobraźni gotującego zależy co się na nim znajdzie. Jeśli ktoś nie ma wyobraźni i bazuje tylko na sztywnych instrukcjach to ma problem :) W każdym razie ja poszedłem w prostotę czyli
parmezan i
oliwa. Jest dobre więc nie trzeba kombinować, ale jeśli ktoś jest niezadowolony to
droga wolna. W związku z tym, że
buraki są surowe musimy pociąć je naprawdę cienko inaczej zdominują nam smak.Składniki:
burakioliwadrożdże odżywcze

Opis wykonania chyba zbyteczny:) Po prostu kładziemy baaaardzo cienkie plasterki
buraka na talerzu, polewamy
oliwą i posypujemy wegańskim
parmezanem czyli
drożdżami. Możemy sobie posypać czymś jeszcze np.
pietruszką.