Wykonanie
To kolejny patent na
kawior. Przeglądając sklepowe półki natrafiłem na
soczewicę czarną o ciekawej nazwie beluga. Do tego jeszcze poprawiająca walory smakowe spirulina, która jest co prawda zielona i popsułaby nam kolor tapioki, ale czarnej
soczewicy nie zaszkodzi :) Proste i efektowne. Mój trener od BJJ i MMA, który jest żywym przykładem na to, że można dojść wysoko w sportach walki nie jedząc
mięsa, sprzedał mi patent, że można kupić spirulinę dużo taniej, ale sprzedawaną jako pokarm dla rybek akwariowych.Składniki:czarna
soczewicaspirulina
oliwasólgwóźdź

Wykonanie:
Soczewicę gotujemy w wodzie w której jest zamoczony żelazny gwóźdź. To taki japoński patent, aby czarne nasiona nie traciły barwy. Na pewno działa na
soję, nie wiem jak z
soczewicą, bo nie próbowałem gotować bez :)Po odsączeniu dodajemy trochę spiruliny i
oliwy. Mieszamy i gotowe. Mówiłem że proste?