ßßß Cookit - przepis na La Pampa Steak House

La Pampa Steak House

nazwa

Wykonanie

Można tu tez zjeść świetnie podaną wieprzowinę. Polędwica wieprzowa z sosem Calvados, pieczonymi jabłkami to aromatyczne danie. Sos i pieczone jabłka świetnie komponują się z grillowaną wieprzowiną, uszlachetniają jej smak.
Lubię też większość serwowanych w tej restauracji dodatków do mięsa. Polecam ziemniak pieczony z masłem ziołowym i pieczone ziemniaczki wedges. Podane ze świeżą mieszanką sałat, mogą stanowić danie dla przypadkiem trafiącego tu wegetarianina.
Desery, no cóż...chociaż świeże i starannie przygotowane, są przeciętne w smaku i mocno ujmuje im uroku śmietana serwowana ze sprayu.
Na uwagę zasługuje sprawna obsługa kelnerska. Byłam już kilka razy gościem tej restauracji i nigdy nie czekałam długo na realizację zamówienia. Gdy trafiłam tu ostatnim razem, w restauracji, przy zestawionych stołach zasiadła dwudziestoosobowa grupa. Nie wydłużyło to jednak czasu oczekiwania na dania zamówione przez osoby przy innych stolikach. Grupa została obsłużona bardzo sprawnie. Gdy nadszedł ich czas, dwoje kelnerów sprawnie, w ciągu 2-3 minut przyniosło wszystkim oczekującym przy wspólnym stole zamówione dania. To był po prostu desant steków, o różnym, stosownie do zamówienia stopniu wysmażenia. Świetna organizacja pracy kuchni i współpraca całego zespołu kucharsko-kelnerskiego.
Jest mały feler w tym lokalu. Od dwóch lat, jak tam bywam, ciągle są problemy z wentylacją. Mocny zapach z grilla, a czasami też niestety dym są za bardzo odczuwalne na sali. Wnikają w ubranie i towarzyszą nam w drodze powrotnej do domu. Sprawę ratuje uchylenie drzwi restauracji. Redukuje to problem w dużym stopniu, ale bywa uciążliwe zimą, a w lecie zdarza się, że przez otwarte drzwi wleci do lokalu gołąb. Obsługa sprawnie usuwa intruza, ale nie dla wszystkich takie odwiedziny są atrakcją.
Podsumowanie
Z cała pewnością polecam Steak House La Pampa . Można tu zjeść świetnie przyrządzone mięso. Kto nie jest przekonany do spożywania krwistych steków, w tej restauracji może zmienić zdanie. Najlepszej jakości wołowina argentyńska i inne mięsa przygotowane przez znających się na rzeczy kucharzy nie mogą zostać nie docenione. Ceny tych wspaniałych steków nie są niskie, ale na prawdę warto czasami zapłacić za coś prawdziwego i smacznie podanego.
Źródło:http://zapachchleba.blogspot.com/2013/09/la-pampa-steak-house.html