Wykonanie
Można tu tez zjeść świetnie podaną
wieprzowinę.
Polędwica wieprzowa z sosem
Calvados, pieczonymi
jabłkami to aromatyczne danie. Sos i pieczone
jabłka świetnie komponują się z grillowaną
wieprzowiną, uszlachetniają jej smak.Lubię też większość serwowanych w tej restauracji dodatków do
mięsa. Polecam
ziemniak pieczony z
masłem ziołowym i pieczone ziemniaczki wedges. Podane ze świeżą mieszanką
sałat, mogą stanowić danie dla przypadkiem trafiącego tu wegetarianina.Desery, no cóż...chociaż świeże i starannie przygotowane, są przeciętne w smaku i mocno ujmuje im uroku
śmietana serwowana ze sprayu.Na uwagę zasługuje sprawna obsługa kelnerska. Byłam już kilka
razy gościem tej restauracji i nigdy nie czekałam długo na realizację zamówienia. Gdy trafiłam tu ostatnim razem, w restauracji, przy zestawionych stołach zasiadła dwudziestoosobowa grupa. Nie wydłużyło to jednak czasu oczekiwania na dania zamówione przez osoby przy innych stolikach. Grupa została obsłużona bardzo sprawnie. Gdy nadszedł ich czas, dwoje kelnerów sprawnie, w ciągu 2-3 minut przyniosło wszystkim oczekującym przy wspólnym
stole zamówione dania. To był po prostu desant
steków, o różnym, stosownie do zamówienia stopniu wysmażenia. Świetna organizacja pracy kuchni i współpraca całego zespołu kucharsko-kelnerskiego.Jest mały feler w tym lokalu. Od dwóch lat, jak tam bywam, ciągle są problemy z wentylacją. Mocny zapach z grilla, a czasami też niestety dym są za bardzo odczuwalne na sali. Wnikają w ubranie i towarzyszą nam w drodze powrotnej do domu. Sprawę ratuje uchylenie drzwi restauracji. Redukuje to problem w dużym stopniu, ale bywa uciążliwe zimą, a w lecie zdarza się, że przez otwarte drzwi wleci do lokalu gołąb. Obsługa sprawnie usuwa intruza, ale nie dla wszystkich takie odwiedziny są atrakcją.PodsumowanieZ cała pewnością polecam Steak House La Pampa . Można tu zjeść świetnie przyrządzone
mięso. Kto nie jest przekonany do spożywania krwistych
steków, w tej restauracji może zmienić zdanie. Najlepszej jakości
wołowina argentyńska i inne
mięsa przygotowane przez znających się na rzeczy kucharzy nie mogą zostać nie docenione. Ceny tych wspaniałych
steków nie są niskie, ale na prawdę warto czasami zapłacić za coś prawdziwego i smacznie podanego.