ßßß

SKŁADNIKI150 g herbatników lub „czarnych markizów”6 łyżek masła250 g serka mascarpone400 g = 1 puszka kremu krówkowego3 batony snickers (każdy po 50 g)70 g białej czekolady250 ml śmietanki 30%JAK TO ZROBIĆHerbatniki kruszymy, łączymy z roztopionym masłem, mieszamy łyżką lub ręką. Dno tortownicy średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy masę herbatnikową, dobrze dociskamy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 170 stopni na 7 minut. Studzimy.Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, serek mascarpone miksujemy i dodajemy połowę puszki masy krówkowej (ok. 200 g) i białą czekoladę, miksujemy na gładką masę. Dodajemy pokrojone w kostkę dwa batony snickers i delikatnie mieszamy łyżką. Wykładamy na wystudzony spód i wkładamy do lodówki na całą noc.Na drugi dzień ubijamy śmietanę, wykładamy na masę snickersową. Trzeciego batona kroimy, białą czekoladę ścieramy na tarce o małych oczkach i posypujemy. Chłodzimy lub od razu podajemy :)
Smacznego! :)