Wykonanie
Na miły początek Roku 2014 zapraszam na tartę ze snickersem. Smacznego!


SKŁADNIKI150 g
herbatników lub „czarnych markizów”6 łyżek
masła250 g
serka mascarpone400 g = 1 puszka kremu
krówkowego3 batony snickers (każdy po 50 g)70 g
białej czekolady250 ml
śmietanki 30%JAK TO ZROBIĆ
Herbatniki kruszymy, łączymy z roztopionym
masłem, mieszamy łyżką lub ręką. Dno tortownicy średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy masę
herbatnikową, dobrze dociskamy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 170 stopni na 7 minut. Studzimy.
Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli
wodnej,
serek mascarpone miksujemy i dodajemy połowę puszki masy krówkowej (ok. 200 g) i
białą czekoladę, miksujemy na gładką masę. Dodajemy pokrojone w kostkę dwa batony snickers i delikatnie mieszamy łyżką. Wykładamy na wystudzony spód i wkładamy do lodówki na całą noc.Na drugi dzień ubijamy
śmietanę, wykładamy na masę snickersową. Trzeciego batona kroimy,
białą czekoladę ścieramy na tarce o małych oczkach i posypujemy. Chłodzimy lub od razu podajemy :)


Smacznego! :)