Wykonanie
Przepis z Moich Wypieków, ale u mnie w wersji nektarynkowej i z podwójnej porcji:)Dla NieAlergika...Składniki:masa sernikowa:kilogram
twarożku do serników4
jajka6 łyżek
soku z cytrynyszklanka
cukru pudru4 łyżki
mąki ziemniaczanej2 łyżki
mąki pszennej2 łyżeczki ekstraktu z
waniliispód:200g
ciastek digestive (u mnie "Sasanki")90g roztopionego
masładojrzałe
nektarynki (ok. 3 sztuki)
Ciastka rozkruszyć na proszek, połączyć z roztopionym
masłem, wyłożyć na dno tortownicy (24cm), lekko docisnąć dłonią.Wszystkie składniki na masę sernikową zmiksować na gładko, wylać na
ciasteczkowy spód.
Nektarynki obrać ze skórki, pokroić, ułożyć na wierzchu. Piec w 180 stopniach przez około godzinę (piekłam prawie 1,5 godziny, ale mam "wolny" piekarnik).