Wykonanie
Dziś miałam ochotę na coś lekkiego i nowego. Miałam ochotę na coś nieokreślonego, pewnie wiecie, jak to jest. W sklepie zobaczyłam
dorsza i wiedziałam, że to jest to. Kawałek dalej stała w doniczce świeże
mięta i machała do mnie zachęcająco, a dalej już poszło. Moja rodzina zjadła wszystko z apetytem a zatem polecam.

Składniki:
Filet z dorsza2
pomarańczeKilka liści
miętyPół łyżeczki
cukru trzcinowego.
SólSmażymy filet i przyprawiamy, jak lubimy. Wyciskamy sok z dwóch
pomarańczy, dodajemy kilka listków
mięty i blendujemy. Wlewamy do garnka stawiamy na małym ogniu i dodajemy troszkę ciemnego
cukru.Na talerz wykładamy
dorsza, może być w całości (ja mojego rozdrobniłam) polewamy sosik dookoła, dokładamy kilka listków
mięty do ozdoby. Stawiamy przed naszym partnerem i robimy wielkie wrażenie.