Wykonanie
Guacamole - potrawa wywodząca się z Meksyku, podobno pochodzi od słowa ahuacati -
awokado i molli czyli sos. Podstawą jest oczywiście
awokado,
sól i
limonka. Istnieje bardzo dużo rodzajów tej salsy jak i sposobów przygotowania. Podaje się ją zarówno do tortilli jak i innych potraw. Dziś podam Wam przepis na moją, prostą wersję Guacamole. Pysznie smakuje ze zwykłą grzanką ;)

składniki1 dojrzałe
awokadosok z 1/2
limonki20 g
koziego sera fromage
natka pietruszki - posiekana 1 łyżka
sól do smaku

przygotowanie
Awokado należy przekroić do pestki, przekręcić dwie części i już mamy 2 połówki. Wyciągamy pestkę. Łyżką wydobywamy miąższ. Wkładamy do pojemnika, wyciskamy
sok z limonki, rozgniatamy widelcem na dość gładką masę. Dodajemy
natkę i
ser. Mieszamy, zagniatamy solimy do smaku i gotowe!Podajemy jak chcemy ;)
Bona Apetita!