Wykonanie
Poza manią jajeczną trwa moja mania buraczana ... bo Polska przecież
burakiem płynie..Ostatnio bawię się w pieczone
buraki na różne sposoby.Nadszedł czas na prostą, niskokaloryczna i zdrową
sałatkę z
buraka!

Składniki na 1 porcję1 średni
burakpółtwardy
ser koziszczypiorekopcjonalnie zredukowany sos balsamicoprzygotowanie
Buraki myjemy, nie obieramy. Ubieramy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 1 do 1 1/2 godziny, zależy jaką twardość czy miękkość lubimy.Po upieczeniu obieramy, kroimy w cienkie plastry, na wierzch cienko kroimy
ser kozi i posypujemy
szczypiorkiem.
Burak ma w sobie tyle smaków, zwłaszcza ten pieczony, że nic więcej nie potrzeba! Czasami jednak redukuję
ocet balsamiczny i nim polewam
sałatkę. Jak to zrobić? Już niedługo Wam pokażę!
Bona Apetita!