Wykonanie
Wielkanoc zbiża się wielkimi krokami!Może
jajka po wiedeńsku? Bardzo eleganckie i proste danie! Ja nie robię w szklankach tylko w równych, małych słoikach po koncentracie przewiązanych wstążką.Wiecie jak je zrobić?Nię?A to proszę!
![](/Data/Images/bonaapetita.blogspot.com\2014_slash_04_slash_jajko-po-wiedensku-czyli-znowu-jajcarsko/l/-778510726.jpg)
Składniki
jajkosólpieprzłyżeczka
masłaprzygotowanie
Jajo umyć, wbic do słoika/szkalnki, doprawić odrobiną
soli i
pieprzu. Wstawić do garnka z
wodą, tak aby
woda zakrywała poziom
jajka. Wstawić garnek na kuchenkę, po zagotowaniu
wodu gotować około 3 minut, jednak musicie sobie to sami wypracowac -
białko musi się zejść, a
żółtko pozostać płynne. Wtedy też dodajemy łyżeczke
masła. Możemy zrobić kilka takich na raz :DZaskoczcie swoich wielkanocnych gości!(oczywiście wstąki przewiązujemy po ugotowaniu i wytarciu słoków)
Bona Apetita!
![](/Data/Images/bonaapetita.blogspot.com\2014_slash_04_slash_jajko-po-wiedensku-czyli-znowu-jajcarsko/l/1952765700.jpg)
![](/Data/Images/bonaapetita.blogspot.com\2014_slash_04_slash_jajko-po-wiedensku-czyli-znowu-jajcarsko/l/792630512.jpg)
![](/Data/Images/bonaapetita.blogspot.com\2014_slash_04_slash_jajko-po-wiedensku-czyli-znowu-jajcarsko/l/-359712483.jpg)