Wykonanie
Aby przygotować regaty na liściach
sałaty szperamy w lodówce, półkach kuchennych oraz w szafkach z
przyprawami, przygotowując składniki z poniższej listy:
4
jajka, 4 plasterki
żółtego sera,
majonez, główka
sałaty,
sól, 16 wykałaczekSkładniki gotowe? Możemy zaczynać pichcić:
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i przekroić na pół.
Sałatę starannie umyć, wysuszyć i ułożyć na półmisku. Na sałacie położyć połówki
jajek i lekko posolić. Z
żółtego sera wyciąć trójkątne żagle. W każdą połówkę
jajka wbić 2 wykałaczki,
między które włożyć trójkątne kawałki
sera, tak aby utworzyły się żagielki . Dookoła
jajek można - używając dużej strzykawki - zrobić fale z
majonezu.Życzę udanych regat :D