ßßß Cookit - przepis na Ciasto drożdżowe z kulkami maku i kruszonką

Ciasto drożdżowe z kulkami maku i kruszonką

nazwa

Składniki

Wykonanie

Kolejny przepis stworzony na bazie przepisu na miękkie ciasto drożdżowe. Tym razem jako dodatek zastosowałam mak. Uformowane niesymetryczne kulki porozkładałam na powierzchni ciasta i całość zasypałam kruszonką o migdałowym aromacie. Kolejny przepis godny polecenia.
Składniki:
- ciasto drożdżowe wg przepisu: kliknij
- puszka dobrego gotowego maku
- kruszonka (przepis tu)
- lukier (przepis tu)
Przygotowanie:
Wg podanego przepisu przygotować ciasto drożdżowe i przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Na jego powierzchni wyłożyć kilkanaście kulek maku. Posypać kruszonką i wstawić na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 50 stopni, po tym czasie zwiększyć temperaturę do 165 stopni i piec kolejne 25 minut. Po wystudzeniu polać lukrem.
Źródło:http://smakowirowka.blogspot.com/2014/01/ciasto-drozdzowe-z-kulkami-maku-i.html