Wykonanie
Inna wersja kokosanek. W przygotowaniu są bardzo podobne do kokosanek z tą różnicą, że mają bardziej płaski kształt i zawierają mniej wiórek
kokosowych a więcej
bezy.
Składniki:- 5
białek- 1/2 szklanki
cukru- 1/3 szklanki
cukru pudru- 200 g wiórek
kokosowych- 100 g
masłaPrzygotowanie:
Masło rozpuścić w rondelku, wsypać
cukier i rozpuścić w
maśle ciągle mieszając. Wsypać
wiórki kokosowe i chwilę podgotować.
Białka ubić na sztywną masę dodając stopniowo
cukier puder. Ubitą pianę wymieszać delikatnie z wiórkami kokosowymi. Nakładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia zostawiając dość duże odstępy.
Ciastka się delikatnie rozpłyną podczas pieczenia. Piec 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.