Wykonanie
Po upieczeniu babki
żółtkowej pozostało mi strasznie dużo
białek, z których dziś upiekłam pyszne kokosanki. Przepis jest banalnie prosty, jedynie podczas pieczenia trzeba uważać, gdyż bardzo szybko się rumienią.
Składniki:10
białek (normalnie od 3 do 5
białek )3/4 szklanki
cukru pudru ( przy mniejszej ilości
białek - mniej
cukru )1 opakowanie budyniu
śmietankowego150 g wiórek
kokosowych ( dwa małe opakowania lub jedno duże)Wykonanie:
Białka ubijam na sztywna pianę dodając porcjami
cukier. Miksując, wsypuję proszek budyniowy i
wiórki kokosowe. Piekarnik rozgrzewam do temperatury 180'C . Blachę wykładam papierem do pieczenia i kładę łyżeczką niewielkie porcje ciasta. Wstawiam do piekarnika na 12-15 minut uważając by nie spalić kokosanek.
www.comfortfood.pl