ßßß Cookit - przepis na Kokosanki II

Kokosanki II

nazwa

Wykonanie

Po upieczeniu babki żółtkowej pozostało mi strasznie dużo białek, z których dziś upiekłam pyszne kokosanki. Przepis jest banalnie prosty, jedynie podczas pieczenia trzeba uważać, gdyż bardzo szybko się rumienią.
Składniki:
10 białek (normalnie od 3 do 5 białek )
3/4 szklanki cukru pudru ( przy mniejszej ilości białek - mniej cukru )
1 opakowanie budyniu śmietankowego
150 g wiórek kokosowych ( dwa małe opakowania lub jedno duże)
Wykonanie:
Białka ubijam na sztywna pianę dodając porcjami cukier. Miksując, wsypuję proszek budyniowy i wiórki kokosowe. Piekarnik rozgrzewam do temperatury 180'C . Blachę wykładam papierem do pieczenia i kładę łyżeczką niewielkie porcje ciasta. Wstawiam do piekarnika na 12-15 minut uważając by nie spalić kokosanek.
www.comfortfood.pl
Źródło:http://ciateczkowypotwor.blogspot.com/2013/09/kokosanki-ii.html