Kruche, delikatne, maślane ciasteczka w połączeniu z czekoladą wręcz rozpływają się w ustach! Wykonanie jest proste, najbardziej pracochłonne jest pokrywanie ciastekczekoladą, ale efekt jest z pewnością wart tej pracy.Czas przygotowania : 15min + pieczenieSkładniki (na ok 40 sztuk):- 180g miękkiego masła- 150g mąki pszennej- 75g mąki ziemniaczanej- 60g cukru pudru- 1 łyżeczka rumu- 1/2 tabliczka gorzkiej czekolady- 1/2 tabliczka mlecznej czekolady- 1 łyżka mlekaMiksuj na wysokich obrotach masło z cukrem pudrem i rumem, aż do połączenia się składników. Dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną. Ciasto powinno być lepkie, ale ciągle sypkie. Napełnij szprycę do ciastek (najlepiej aby otwór miał średnicę 1cm). Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę wyciskaj podłużne paski długości około 4-5cm. Zostaw odstępy międzyciastkami. Piecz w 175oC około 10 minut. Po upieczeniu ciastka ostudź.Czekoladę rozpuść w garnku na parze, dodaj mleko. Zamocz ciastko w czekoladzie i odłóż do zastygnięcia.