Bardzo lubię konserwowe warzywa, dlatego ta sałatka od dziś będzie należała do mojego repertuaru kulinarnego. Szybko się ją robi i długo może leżeć w lodówce. Dodatkowo jest bardzo sycąca. Idealna na drugie śniadanie lub kolację.Czas przygotowania: ok 15minSkładniki :- 250g makaronu ryżowego- 300g konserwowych pieczarek- 300g konserwowej papryki- 200g ogórków konserwowych- 200g szynki- majonez- sól, pieprz1. Ugotuj makaron ryżowy w wodzie z solą, odcedź i ostudź.2. Pieczarki konserwowe w zależności od wielkości - pozostaw całe lub pokrój na mniejsze części.3. Paprykę, ogórki i szynkę pokrój w kostkę.4. Całość włóż do dużej miski. Dodaj majonez, sól i pieprz do smaku.5. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i włóż do lodówki, aby się schłodziło.Smacznego :)