ßßß Cookit - przepis na Sałatka z makaronem ryżowym i konserwowymi pieczarkami

Sałatka z makaronem ryżowym i konserwowymi pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Bardzo lubię konserwowe warzywa, dlatego ta sałatka od dziś będzie należała do mojego repertuaru kulinarnego. Szybko się ją robi i długo może leżeć w lodówce. Dodatkowo jest bardzo sycąca. Idealna na drugie śniadanie lub kolację.
Czas przygotowania: ok 15min
Składniki :
- 250g makaronu ryżowego
- 300g konserwowych pieczarek
- 300g konserwowej papryki
- 200g ogórków konserwowych
- 200g szynki
- majonez
- sól, pieprz
1. Ugotuj makaron ryżowy w wodzie z solą, odcedź i ostudź.
2. Pieczarki konserwowe w zależności od wielkości - pozostaw całe lub pokrój na mniejsze części.
3. Paprykę, ogórki i szynkę pokrój w kostkę.
4. Całość włóż do dużej miski. Dodaj majonez, sól i pieprz do smaku.
5. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i włóż do lodówki, aby się schłodziło.
Smacznego :)
Źródło:http://wyzyjsiekulinarnie.blogspot.com/2013/02/saatka-z-makaronem-ryzowym-i.html