Wykonanie
Na tą potrawę czekam cały rok. To jest jedyna Zupa której nie robię w ciągu roku, tylko i wyłącznie na Święta Bożego Narodzenia. Dla Was zrobiłam wyjątek, żeby podzielić się przepisem, bo jest rewelacyjna. Oczywiście proporcje zależą tylko i wyłącznie od Was.

składniki:- barszcz biały, lub żurek w butelce-
suszone grzybki-
wywar drobiowy, lub warzywny-
czosnek-
sól-
pieprz-
ziemniaki
sposób wykonania:
Grzyby namaczamy we wrzącej wodzie przez godzinę.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, następnie gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. namoczone
grzyby odsączamy i drobno kroimy,
wywar z
grzybów wlewamy przez sitko do garnka razem z
wywarem drobiowym. Dodajemy pokrojone
grzyby i zmiażdżony
czosnek, gotujemy do miękkości. Podlewamy barszczem
białym i doprawiamy
solą i
pieprzem. Zagotowujemy. Podajemy z
ziemniakami. Smacznego