ßßß
4 jajka1 szklanka cukru1 kostka masła extra1 kostka margaryny Kasikakao/cappuccinoBiałka oddzielić od żółtek. Ubić je na sztywną pianę ze szczyptą soli. W połowie ubijania dodać cukier. Gdy piana będzie już sztywna dodawać po jednym żółtku i miksować na jednolitą masę.W osobnej misce margarynę i masło utrzeć na puch. Następnie dodawać po jednej łyżce masy jajecznej i ucierać na jednolity krem. Chociaż wiem, że po jakimś czasie dodawanie masy może to stać się nudne i męczące to jednak ważne jest żeby masę jajeczną dodawać właśnie po 1 łyżce, gdyż inaczej krem nam się zważy. Ucierać do momentu wyczerpania masy jajecznej.Krem podzielić na 2 części. Do jednej dodać 2-3 łyżki kakao, do drugiej kawę cappuccino (nie wiem ile dokładnie jej dodałam, bo sypałam z opakowania).Nie proponuję kremu robić wcześniej gdyż nie lubi on stać w ciepłym.Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej!Blaty bezowe przełożyć kremami.Cały proces tworzenia tortu bardzo pracochłonny, ale efekt smakowy, tak jak pisałam, jest super! :)