Wykonanie
Od dłuższego czasu miałam ochotę na jakąś azjatycką potrawę :D Niestety nie posiadam na stanie wszystkich potrzebnych orientalnych produktów, dlatego tym razem użyję sosu gotowego.

SKŁADNIKI:500 g
wołowinypół opakowania mieszanki chińskiej (
mrożone warzywa)gotowy saszetka sosu z
trawy cytrynowej (Blue Dragon)
sól,
sos sojowy, sos
piri piri2 woreczki
ryżu ciemnegociemny
sezam
Wołowinę płuczemy i kroimy w cienkie paseczki, suszymy. Smażymy na na
oleju przez ok 10-15 minut. Dodajemy
mrożone warzywa, dusimy kolejne kilkanaście minut. Dodajemy sos i gotujemy jeszcze około 5 minut. Na koniec dolewamy niedużą ilość
sosu sojowego i kilka kropel sosu
piri piri. Jeśli trzeba dodajemy szczyptę
soli.

Podajemy z ugotowanym według przepisu na opakowaniu
ciemnym ryżem, posypujemy ciemnym
sezamem.

享受你的饭!