Wykonanie

Uwaga to nie deser:) chociaż w pucharku. Sprytny obiadek na upały – można przygotować wieczorem kiedy jest chłodniej i potrzymać w lodówce żeby się przegryzł.Składniki:Łyżeczka
kurkumy50 gram
kaszy jęczmiennej (3 łyżki stołowe suchej)Mały
pstrąg 200gDwie łyżki stołowe
kaparówCytrynaSól, suszony
koperek3 łyżki stołowe
maślankiSposób przygotowania:Wypatroszonego
pstrąga solimy, posypujemy
koperkiem i
solą i skrapiamy
cytryną. Pieczemy w folii ok. 25 minut w 170C. Po przestygnięciu oddzielamy
mięso od ości, dodajemy kilka kropel
cytryny,
maślankę i blendujemy na gładką masę.
Kaszę gotujemy ok.15 minut z
kurkumą i
solą. W pucharku układamy na przemian warstwy
kaszy,
pstrąga i posypujemy
kaparami. Chłodzimy w lodówce przez min. 1h.
