ßßß Cookit - przepis na mus z pstrąga z kaszą jęczmienną na zimno

mus z pstrąga z kaszą jęczmienną na zimno

nazwa

Wykonanie

Uwaga to nie deser:) chociaż w pucharku. Sprytny obiadek na upały – można przygotować wieczorem kiedy jest chłodniej i potrzymać w lodówce żeby się przegryzł.
Składniki:
Łyżeczka kurkumy
50 gram kaszy jęczmiennej (3 łyżki stołowe suchej)
Mały pstrąg 200g
Dwie łyżki stołowe kaparów
Cytryna
Sól, suszony koperek
3 łyżki stołowe maślanki
Sposób przygotowania:
Wypatroszonego pstrąga solimy, posypujemy koperkiem i solą i skrapiamy cytryną. Pieczemy w folii ok. 25 minut w 170C. Po przestygnięciu oddzielamy mięso od ości, dodajemy kilka kropel cytryny, maślankę i blendujemy na gładką masę. Kaszę gotujemy ok.15 minut z kurkumą i solą. W pucharku układamy na przemian warstwy kaszy, pstrąga i posypujemy kaparami. Chłodzimy w lodówce przez min. 1h.
Źródło:http://slodziutkamama.blogspot.com/2014/08/mus-z-pstraga-z-kasza-jeczmienna-na.html