ßßß Cookit - przepis na chrupiące ogórki małosolne

chrupiące ogórki małosolne

nazwa

Wykonanie

Ogórki małosolne – polski klasyk:) chrupiąca, idealna przegryzka dla słodkiej mamusi – według mojego diabetologa można je jeść w zasadzie bez ograniczeń z czego skwapliwie korzystam:)
Przepis banalny – ważne w nim jest tylko żeby ogórki robić w szklanym albo kamionkowym naczyniu i nie zakręcać (przykryć np. talerzykiem). Po zalaniu wrzącą wodą gotowe są już następnego dnia.
Składniki:
koper ( z kwiatami)
kawałek korzenia chrzanu
liść chrzanu
kilka ząbków czosnku
woda
sól (1,5 łyżki stołowej na litr wody)
Przygotowanie:
Ogórki dokładnie myjemy i usuwamy szypułki. W naczyniu układamy koper, chrzan, czosnek i ogórki. Zalewamy wrzącą wodą z solą. I już :)
Źródło:http://slodziutkamama.blogspot.com/2014/08/chrupiace-ogorki-maosolne.html