ßßß Cookit - przepis na dorsz podany z fasolką szparagową i niepaloną kaszą gryczaną

dorsz podany z fasolką szparagową i niepaloną kaszą gryczaną

nazwa

Wykonanie

Witajcie!
W ramach dzisiejszego obiadu RYBA, nie byle jaka bo polędwica z dorsza podana w towarzystwie zielonej fasolki szparagowej i kaszy gryczanej .
Składniki:
fasolka szparagowa zielona (mrożonka)
suszone pomidory
kasza gryczana niepalona
olej z suszonych pomidorów
przyprawy do smaku: sól, zioła do ryb, pieprz ziołowy
sok z cytryny do skropienia ryby (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Gotujemy kaszę oraz fasolkę szparagową. W międzyczasie dusimy rybę. Najpierw przyprawiamy ją wg uznania, a potem układamy na patelni z rozgrzanym olejem z suszonych pomidorów. Kawałki suszonych pomidorów układamy na rybie. Dusimy rybę dosłownie kilka minut, choć zależy to od jej wielkości, ja miałam niewielkie kawałeczki.
Podałam rybę wraz z kaszą i zieloną fasolką szparagową. Kasza gryczana niepalona ma dość delikatny smak, suszone pomidory nadały wyrazu całej potrawie. Sok z cytryny podkręcił smak ryby. Wyszło zdrowo i smacznie. Polecam.
Smacznego!
Źródło:http://culinaryisland.blogspot.com/2015/02/dorsz-podany-z-fasolka-szparagowa-i.html