ßßß
Cookit - przepis na dorsz podany z fasolką szparagową i niepaloną kaszą gryczaną
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
dorsz podany z fasolką szparagową i niepaloną kaszą gryczaną
Składniki
Fasola szparagowa zielona
Suszone pomidory
Kasza gryczana
Olej
Przyprawy
Sól
Zioła
Pieprz
Sok z cytryny
Ryba
Wykonanie
Witajcie!W ramach dzisiejszego obiadu
RYBA
, nie byle jaka bo
polędwica
z
dorsza
podana w towarzystwie
zielonej fasolki szparagowej
i
kaszy gryczanej
.
Składniki:
fasolka szparagowa zielona
(mrożonka)
suszone pomidory
kasza gryczana
niepalona
olej
z
suszonych pomidorów
przyprawy
do smaku:
sól
,
zioła
do ryb,
pieprz
ziołowy
sok z cytryny
do skropienia
ryby
(opcjonalnie)Przygotowanie:Gotujemy
kaszę
oraz
fasolkę szparagową
. W międzyczasie dusimy
rybę
. Najpierw przyprawiamy ją wg uznania, a
potem
układamy na patelni z rozgrzanym
olejem
z
suszonych pomidorów
. Kawałki
suszonych pomidorów
układamy na rybie. Dusimy
rybę
dosłownie kilka minut, choć zależy to od jej wielkości, ja miałam niewielkie kawałeczki.Podałam
rybę
wraz z
kaszą
i
zieloną fasolką szparagową
.
Kasza gryczana
niepalona ma dość delikatny smak,
suszone pomidory
nadały wyrazu całej potrawie.
Sok z cytryny
podkręcił smak
ryby
. Wyszło zdrowo i smacznie. Polecam.
Smacznego!
Źródło:
http://culinaryisland.blogspot.com/2015/02/dorsz-podany-z-fasolka-szparagowa-i.html
Przepisy powiązane
Sałatka z awokado i kaszą jaglaną, podana na zimno lub ciepło
Sałatka z awokado i kaszą jaglaną, podana na zimno lub ciepło
Sałatka z awokado i kaszą jaglaną, podana na zimno lub ciepło
Sałatka z awokado i kaszą jaglaną, podana na zimno lub ciepło
Sałatka z awokado i kaszą jaglaną, podana na zimno lub ciepło
Składniki powiązane (0)